Μαθήματα Πιάνο

  • Για τους μικρούς μαθητές, η διδασκαλία ξεκινάει με κλασική εκπαίδευση. Περιλαμβάνει εκτός της διδασκαλίας πιάνου, οπτικο – ακουστικό υλικό, θεωρία της μουσικής και κομμάτια εκτός κλασικού ρεπερτορίου, σύμφωνα με τις μουσικές προτιμήσεις του μαθητή. Ακολουθούμε το πρόγραμμα των ωδείων, ώστε να μπορεί ο μαθητής να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις, εάν και εφόσον το επιθυμεί.
  • Για τους μεγάλους μαθητές, η εκμάθηση είναι προσαρμοσμένη στο ρεπερτόριο που προτιμά ο εκάστοτε μαθητής (κλασικό, σύγχρονο) χωρίς αυτό να λειτουργεί εις βάρος της τεχνικής. Το μάθημα περιλαμβάνει τη θεωρία της μουσικής και οπτικο – ακουστικό υλικό.
  • Για τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς: “χτίσιμο” ρεπερτορίου και κατανόηση της φόρμας των διαφόρων μουσικών στυλ. Διόρθωση τεχνικών προβλημάτων για αποφυγή κακώσεων που προκύπτουν στα χέρια.

 

Σημαντικές σημειώσεις

·         Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν συχνές απουσίες προκειμένου να φέρει αποτέλεσμα η δουλειά που κάνουμε στο μάθημα. Για αυτό το λόγο υπάρχει κάποια αυστηρότητα στο θέμα των απουσιών. Κάθε τρίμηνο ο μαθητής παίρνει έλεγχο προόδου και ενημερώνεται για τις απουσίες που έκανε μέσα στο μήνα. Εάν οι απουσίες είναι τακτικές και συχνές (2 μέσα στο μήνα και χωρίς πολύ σοβαρό λόγο) είμαι υποχρεωμένη να σταματήσω τη συνεργασία με τον μαθητή γιατί είναι σίγουρο πως ούτε εκείνος ούτε εγώ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

·         Η πληρωμή των μαθημάτων είναι μηνιαία και γίνεται στο πρώτο μάθημα κάθε μήνα. Σε περίπτωση απουσίας δεν επιστρέφονται χρήματα για το χαμένο μάθημα. Συνήθως κοιτάμε να το αναπληρώσουμε εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος για να μην έρθει ο μαθητής στο μάθημα. Σε περίπτωση δικής μου απουσίας επιστρέφεται το ποσό του μαθήματος στο μαθητή ή αναπληρώνεται το μάθημα κάποια άλλη ημέρα.

·         Σε περίπτωση που ο μαθητής συνδιάσει δύο μουσικές κατευθύνσεις (π.χ. πιάνο & θεωρητικά) υπάρχει έκπτωση στο μηνιαίο ποσό.