Αρμόνιο – Πλήκτρα

Το Αρμόνιο είναι ένα όργανο που έχει λιγότερες απαιτήσεις σε ότι αφορά την τεχνική. Όμως μπορείς να παίξεις στο αρμόνιο ότι είδος μουσικής σου αρέσει. Επίσης το όργανο αυτό έχει κάποιες δυνατότητες που προσφέρουν ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη διασκέδαση αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς μπορούμε να παίζουμε απλά και να έχουμε συνοδεία ακόμα και ολόκληρης ορχήστρας.

Η ύλη προσαρμόζεται στις προτιμήσεις σου. Οπωσδήποτε θα έχεις τεχνικές ασκήσεις, αλλά μεγάλο μέρος της ύλης εξαρτάται από το είδος μουσικής που σου αρέσει και το ρεπερτόριο που θα επιλέξεις.

Πλήκτρα

Εάν θέλεις να συμμετέχεις σε κάποιο μουσικό σχήμα παίζοντας πλήκτρα θα διδαχτείς το ρόλο του οργάνου μέσα στο σχήμα, τον τρόπο επιλογής των ήχων και τον τρόπο χρήσης του οργάνου που έχεις αγοράσει. Είναι πολύ διαφορετικό να παίζουμε μόνοι μας από ότι να παίζουμε ως μέλη ενός μουσικού σχήματος. Παράλληλα για να μπορούμε να αποδώσουμε χρειάζεται να έχουμε πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και γνώση αρμονίας και κλικάκων. Στο μάθημα αυτό υπάρχει μεγάλη ποικιλία ύλης ενώ ένα μεγάλο μέρος της προσαρμόζεται στα στυλ μουσικής που σου αρέσουν και το ρεπερτόριο που θα επιλέξεις. Στο μάθημα οπωσδήποτε θα μάθεις αυτοσχεδιασμό και συνοδεία.