Άρθρωση

Η σωστή άρθρωση και χρήση του λόγου, ως όπλο επιτυχίας στον εργασιακό χώρο

Στα περισσότερα επαγγέλματα η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σωστής και εμπεριστατωμένης επικοινωνίας με τον πελάτη. Όμως ο μέσος άνθρωπος δεν έχει κάνει ποτέ μαθήματα ορθοφωνίας και δεν έχει διδαχτεί τη δύναμη που έχει ο σωστός χρωματισμός του λόγου, όπως επίσης και η σημασία που έχει η ταχύτητα του λόγου σε μια συνομιλία.

Αν και έχουμε διδαχτεί στο σχολείο την έννοια του κόμματος και της τελείας, στην καθημερινότητά μας δεν τους δίνουμε την ίδια σημασία όταν πρόκειται για τον προφορικό λόγο.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται για μάθημα με στόχο να διορθώσουν την άρθρωση, την προφορά τους, το χρωματισμό των λέξεων και την ταχύτητα λόγου τους.

Η απόφασή τους αυτή έχει προκληθεί από προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δουλειά:

“Χρειάζεται να επαναλάβω τουλάχιστο δύο φορές για να με καταλάβει ο πελάτης”,

“Στα επαγγελματικά ραντεβού δεν φαίνεται να κερδίζω την εμπιστοσύνη του πελάτη”

“Στο τηλέφωνο δεν καταλαβαίνουν από την άλλη πλευρά της γραμμής τι λέω”

“Ενώ το σεμινάριο που κάνω μαζεύει πολύ κόσμο, το κοινό φαίνεται να χάνει το ενδιαφέρον του από το πρώτο κι όλας δεκάλεπτο!”

“Ο σκηνοθέτης μου είπε ότι δεν μιλάω καθαρά”

Εάν αναγνωρίζεις στις παραπάνω προτάσεις προβλήματα που αντιμετωπίζεις στη δική σου δουλειά, τότε σε ενδιαφέρει το μάθημα ορθοφωνίας.

Η σωστή άρθρωση και χρήση του λόγου είναι όπλο επιτυχίας όχι μόνο στον εργασιακό χώρο αλλά και στην επικοινωνία με το κοινωνικό σύνολο.

Ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για δασκάλους, καθηγητές, ομιλητές, εργαζόμενους στις δημόσιες σχέσεις, πωλητές, τηλεφωνητές κλπ.

Τα μαθήματα Ορθοφωνίας διαρκούν 2-6 μήνες. Η μελέτη δεν ξεπερνάει τα 15 λεπτά την ημέρα και τα αποτελέσματα φαίνονται τόσο στη δουλειά όσο και στη γενικότερη επικοινωνία.

Το μάθημα διαρκεί 30′, μια φορά την εβδομάδα και γίνεται εύκολα ακόμα και μέσω  skype.