Βιογραφικό

Σπούδασα κλασσική μουσική και πήρα 4 πτυχία και ένα δίπλωμα: Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Πιάνου και το Δίπλωμα Σύνθεσης, ενώ το 2020 έδωσα εξετάσεις σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού (Rock School) για σύγχρονο τζαζ πιάνο (Final Grade)

Το 1991 παράλληλα με την κλασική ασχολήθηκα και με τη ροκ μουσική.
Για 4 χρόνια έπαιζα πλήκτρα και τραγουδούσα στο ροκ συγκρότημα Μην πυροβολείτε τον πιανίστα με χορηγό την μπύρα Κορώνα.
Παράλληλα ήμουνα μέλος της επαγγελματικής χορωδίας Fons Musicalis και λάβαινα μέρος σε παραστάσεις στο Μέγαρο μουσικής, στο Παλλάς κ.α. με έργα γνωστών ελλήνων και ξένων συνθετών.

Έπειτα, ασχολήθηκα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, δούλεψα σε μαγαζιά με ζωντανή μουσική, τραγούδι – πιάνο. Όλα αυτά από το 1991 – 2005.

Από το 1991 μέχρι σήμερα, διδάσκω πιάνο, αρμόνιο, θεωρητικά, Ανώτερα θεωρητικά, σύγχρονη μουσική, αυτοσχεδιασμό.

Το 2004 ξεκίνησα να διδάσκω τραγούδι. Προσωπικά έχω κάνει 2 χρόνια κλασσικό και 4 χρόνια έντεχνο, αλλά η πείρα πολλών ετών στη σκηνή παράλληλα με την πολυετή πείρα μου στη διδασκαλία είναι αυτή που μου έδωσε το θάρρος να διδάξω φωνητική.

Οι μαθητές μου μετά τα 2 πρώτα έτη φοίτησης κατά βάση βρίσκουν δουλειά ή μουσικό σχήμα ή περνάνε σε εισαγωγικές εξετάσεις μουσικών σχολών του εξωτερικού, ανάλογα με το τι επιθυμούν. Αυτό που με ξεχωρίζει σαν δασκάλα φωνητικής είναι ότι οι μαθητές μου καταφέρνουν να διευρύνουν κατά πολύ την έκταση της φωνής τους, χρησιμοποιούν όλες τους τις φωνητικές δυνατότητες και αποκτούν δική τους προσωπικότητα στο τραγούδι.

Το 2012 μαθήτρια φωνητικής (Αμαλία Παυλίδου) πέρασε εξετάσεις σε μουσικό Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας. Το 2014 ξεκίνησε επαγγελματικά την καριέρα της στην Ολλανδία.

Το 2014 μαθήτρια φωνητικής (Δέσποινα Μπαρμπουνάκη) πέρασε σε μουσικό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας (LCM)

Το 2014 μαθήτρια πιάνου και θεωρητικών ηλικίας 14 ετών (Δέσποινα Μπόνου) έγινε δεκτή σε οντισιόν στη Νέα Υόρκη για να συμμετέχει εκτός των άλλων ως ηθοποιός σε ταινία. Έκτοτε συνεχίζει τις σπουδές της ενώ εργάζεται ενεργά ως ηθοποιός με υποτροφία στο Deree.

Το 2015 ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης πέρασε στις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2017 η μαθήτρια φωνητικής Κέλλυ Χατούπη πήρε το Grade 8 του Rock School με άριστα ενώ πλέον δουλεύει επαγγελματικά σε μουσικά σχήματα.

Το 2020 η μαθήτρια φωνητικής Μαρία Φιρλίγκου πήρε το Grade 8 του Rock School με άριστα, και πλέον μετά από ειδικό σεμινάριο τρόπου διδασκαλίας που ολοκληρώσαμε, είναι επαγγελματίας δασκάλα φωνητικής με έδρα το Αγρίνιο.

Με χαρά και συγκίνηση συναντάω στο Facebook παλιούς μου μαθητές που εργάζονται επαγγελματικά στο χώρο της μουσικής είτε ως καθηγητές είτε ως performer.

Το 2000 ξεκίνησα συνεργασία με τον μουσικό εκδοτικό οίκο Fagotto όπου και εκδόθηκε το βιβλίο μου Παίζω και μαθαίνω τη μουσική θεωρία. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να ξεκινήσω να στήνω και βιβλία άλλων κι έτσι, από το 2000 μέχρι το 2009 συνεργάστηκα με τις εκδόσεις fagotto ως σελιδοποιός.

Έμαθα να λειτουργώ κάποια προγράμματα σε επαγγελματικό επίπεδο, ένα από αυτά, είναι και το Finale το οποίο πλέον το διδάσκω, σε όποιον θέλει είτε να φτιάχνει δικές του παρτιτούρες είτε θέλει να ακολουθήσει ένα ανάλογο επάγγελμα.

Το 2002 ξεκίνησα να δουλεύω στο Θέατρο σαν βοηθός μουσικού (μουσική επένδυση θεατρικών έργων, μουσική διδασκαλία ηθοποιών) δίπλα στην κα Κάρμεν Ρουγγέρη. Το 2009 έπαψα τη συνεργασία αποφασίζοντας να δημιουργήσω δικά μου πράγματα.

Έχω συνδυάσει το χόμπι μου με την επαγγελματική μου ζωή, πράγμα πολύ ευχάριστο και δύσκολο ταυτόχρονα γιατί χρειάζεται να έχεις επιμονή μέχρι να πετύχεις το στόχο σου.

2007-2009 πλήκτρα και τραγούδι σε δύο μουσικά σχήματα (Περιπλανώμενος Θίασος, Vintage)
2009 καλοκαιρινή σαιζόν στην Καλαμάτα, πλήκτρα, τραγούδι σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Το 2011 έφτιαξα με το σύζυγό μου τις Εκδόσεις Cambia που στόχο έχουν την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και συνθετών. Μπορεί κάποιος να βρει νέα ακούσματα και ιδιαίτερα βιβλία στο www.cambiabooks.gr
Το 2013  συνεργάστηκα με τις εκδόσεις ΩΡΙΟΝ για τη σύνθεση μουσικής που αφορά το cd που συνοδεύει το περιοδικό τους, Παράθυρο με θέα την εκπαίδευση

Γράφω έργα κατά παραγγελία για σολίστ που θέλουν να προσθέσουν στο ρεπερτόριό τους έργα νέων συνθετών.

Από τις Εκδόσεις Cambia κυκλοφορεί το βιβλίο “Dreams” , έργα για πιάνο (επίπεδο μέσης και ανωτέρας σχολής) και 2 βιβλίο φωνητικής “Vocal Exercises for Beginners Part I & Part II”

Στο εξωτερικό κυκλοφορουν σε e-book τα παραπάνω μαζί με το ‘Silent Night Jazz Version for piano’

Από τις Εκδόσεις Fagotto κυκλοφορεί το βιβλίο θεωρητικών “Παίζω και μαθαίνω τη μουσική θεωρία 1, 2 & 3)

Το 2018, υπήρξα μέλος του Ροκ συγκροτήματος Undertaste.

Το 2018 έκδοση του πρώτου μου άλμπουμ με τη δισκογραφική εταιρία Fm Records με τίτλο Oblivion- Persephone’s Trilogy Part I

Το 2019 αποφάσισα να κάνω επανέναρξη σπουδών για εξειδίκευση στο Τζαζ πιάνο και τη Τζαζ Θεωρία.

Η μουσική ποτέ δεν τελειώνει, έτσι και το βιογραφικό αυτό είναι ανοιχτό για να προσθέτουμε πράγματα.